Online coaching: werkt dat wel?

Toen ik in 2018 startte met online coaching, stuitte ik op weerstand. Vrijwel iedereen was het erover eens dat online sessies minder effectief zouden zijn want je mist belangrijke non-verbale signalen. Mijn klanten zijn tot op de dag van vandaag echter erg enthousiast over deze - toen nog - relatief nieuwe aanpak. 

De belangrijke voordelen die onze klanten noemen van online coaching zijn:

Geen reisstress

Omdat onze klanten te maken hebben met ernstige stress- en burn-out klachten, willen we alles wat onnodig extra energie kost graag vermijden. Het reizen naar een praktijk kan veel stress oproepen en dus draagt dat absoluut niet bij aan het herstel. Zelfs op lastige dagen kan een online  coachgesprek gewoon doorgaan.

Tijdbesparend

De meeste van onze klanten zijn (deels) aan het werk en hebben te maken met een druk leven. Het reizen naar een praktijkruimte kan dan echt als te veel voelen. Online coaching doe je vanaf de plek waar jij op dat moment, bent met een simpele klik op een link. Dit is trouwens ook een voordeel voor de werkgever die de kosten van coachtrajecten meestal vergoedt.

Vertrouwde omgeving

Praten over je gevoelens blijft een lastig ding. Dat je thuis in je eigen vertrouwde omgeving zit, in plaats van 'op visite' bent bij je coach, zorgt ervoor dat je gemakkelijker durft te praten over wat jij ervaart.

Omdat onze klanten inmiddels helemaal gewend zijn aan online contact is de stap naar meer online tools vele malen kleiner. Tijdens een online gesprek kunnen we live laten zien hoe je online tools gebruikt en wat ze je bieden. Onze belangrijkste aanvullingen op de coachsessies zijn de volgende.

Hulp tussen de gesprekken door

Behalve onze online coachgesprekken, bieden we tussen de afspraken door online ondersteuning. Om je de inzichten die je hebt gekregen tijdens coaching om te zetten naar verandering van je gedrag krijg je van ons elke keer huiswerk mee. Je kunt opdrachten uploaden en je kunt ons appen of mailen met je vragen. 

Extra steun en oefenmateriaal

Ten slotte maken we gebruik van een online leeromgeving. Hier kun je terecht voor extra oefenmateriaal, online trainingen en cursussen. Bovendien kun je in onze community je ervaringen delen met andere deelnemers aan onze coach- en trainingsprogramma's. Hierdoor houden we de theorie levend en integreer je alles wat je leert gemakkelijker in je dagelijks leven.

Door onze online aanpak hebben we al veel mensen binnen afzienbare tijd zien herstellen van ernstige stressklachten of een burn-out. Het mooie is dat onze ervaring wordt ondersteund door onderzoek dat recent heeft plaatsgevonden. Hier zijn we natuurlijk erg blij mee! Het snelle herstel van onze klanten is en blijft echter onze belangrijkste focus. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op!


Over de schrijver
Reactie plaatsen